Organizatori

Stimati profesori / Dragi parinti si elevi,

Hamdi AKYOL

 

Fundația Lumina contribuie de peste zece ani la dezvoltarea unor proiecte educaționale și culturale menite să ajute tineri din areale culturale diverse în procesul lor de instruire și cunoaștere. Dincolo de activitatea culturală și educațională, Fundația este implicată în numeroase alte proiecte, cele mai cunoscute fiind LuminaMath, Gala Culturală Româno-Turcă  și Infomatrix.

LuminaMath este un concurs naţional de matematică care are o tradiţie de peste optsprezece ani în rândul elevilor din România şi care testează cunoştinţele asimilate de aceştia în şcoală, responsabilitatea, perseverenţa şi răbdarea, toate acestea într-un test amplu contra timp. Este extrem de important ca elevii să reuşească să găsească modalităţile de rezolvare cele mai rapide şi care să conducă la soluţia potrivită. Antrenamentul este cheia succesului în acest caz, iar pentru a veni in intampinarea nevoilor elevilor si ca urmare a cererilor primite in ultimii ani de la parinti si profesori am decis sa realizam culegeri LuminaMath care sa ajute la intelegerea modalitatilor de rezolvare ale exercitiilor.

Scopul realizării culegerii este acela de a pregăti temeinic elevii care doresc să participe nu numai la concursul LuminaMath, ci în general la concursuri de matematică sau olimpiade naţionale.

Anul acesta ne mandrim cu cea de-a XX-a editie a competitiei si totodata dorim sa va multumim: fara increderea dumneavoastra si fara feedback-ul oferit nu am fi putut imbunatati acest sistem de testare astfel incat competitia LuminaMath sa ramana o constanta in sistemul educational din Romania timp de douazeci de ani.

Hamdi AKYOL