Organizatori

Stimați profesori / Dragi părinți și elevi,

Fundația Lumina contribuie de peste zece ani la dezvoltarea unor proiecte educaționale și culturale menite să ajute tineri din areale culturale diverse în procesul lor de instruire și cunoaștere. Dincolo de activitatea culturală și educațională, Fundația este implicată în numeroase alte proiecte, cele mai cunoscute fiind LuminaMath, Festivalul Internațional de Limbă și Cultură, Gala Culturală Româno-Turcă și Infomatrix.

LuminaMath este un concurs național de matematică care are o tradiție de peste douăzeci de ani în rândul elevilor din România și care testează cunoștințele asimilate de aceștia în școală, responsabilitatea, perseverența și răbdarea, toate acestea într-un test amplu contra timp. Este extrem de important ca elevii să reușească să găsească modalitățile de rezolvare cele mai rapide şi care să conducă la soluția potrivită. Antrenamentul este cheia succesului în acest caz, iar pentru a veni in întâmpinarea nevoilor elevilor și ca urmare a cererilor primite in ultimii ani de la părinți și profesori am decis sa realizăm culegeri LuminaMath, și simulări online care să ajute la înțelegerea modalităților de rezolvare ale exercițiilor.

Scopul realizării culegerii și al simulărilor online este acela de a pregăti temeinic elevii care doresc să participe nu numai la concursul LuminaMath, ci în general la concursuri de matematică sau olimpiade naționale.

Anul acesta ne mândrim cu cea de-a XXIII-a ediție a competiției și totodată dorim să vă mulțumim: fără încrederea dumneavoastră și fără feedback-ul oferit nu am fi putut îmbunătăți acest sistem de testare astfel încât competiția LuminaMath să rămână o constantă în sistemul educațional din România timp de douăzeci de ani.

Mustafa BEDIR
Președinte Fundația Lumina Instituții de Învăţământ